A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt, aki ittasan, baltával ment elköltözött élettársát hazajövetelre bírni, de fenyegetőzése közben saját magát csonkította meg.

A vádirat szerint az egyik borsodi kistelepülésen lakó vádlottól 2021. február hónapban elköltözött az élettársa egy falubeli barátnőjéhez. Március hónap közepén a délutáni órákban a férfi ittasan megjelent ennél a családi háznál, és az utcáról kiabált a bent lévőknek, miközben elővett egy baltát és azzal elkezdte ütlegelni a járdát és a vaskerítést. Az udvarra érkező házigazdát pedig azzal fenyegette meg, hogy ha nem engedi ki hozzá az élettársát, akkor őt is, és mindenki mást összevagdal, valamint megrongálja az autóját – írja Magyarország Ügyészsége a honlapján.

A férfi addig hadonászott a baltával, amíg azzal saját bal kezének egyik ujját levágta. A háztulajdonos felszólítására végül önként távozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésen próbára bocsátás intézkedést indítványozott.