A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai egy 52 éves kurityáni férfival szemben. Az elkövető 2021. május 28-án 13 óra előtt, Kazincbarcikán a Kiserdősor utcában betört egy családi házba, és onnan 300.000 forint készpénzt tulajdonított el. A nyomozók több hónapon keresztül tartó nyomozás eredményeként az elkövetőt beazonosították, majd 2021. október 22-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a tettét és a kihallgatása során elmondta, hogy folyamatosan anyagi gondokkal küzdött és tudta, hogy a korábbi munkáltatója otthonában készpénzt tart, ezért tört be hozzá.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai otthonaik védelmében a következőkre hívják fel a figyelmet!

👉 Az ajtókat és ablakokat zárja be, ha van riasztóberendezése azt élesítse!
👉 Találjon ki olyan rejtekhelyeket, ahol a betörő nem, vagy nem az első körben keresi az értéktárgyakat!
👉 Alkalmazzon egyénileg kialakított rejtekhelyet, amit csak a szűk család ismer!
👉 A jelentősebb vagyontárgyakat helyezze el megfelelően rögzített és kialakított széfben!
👉 Értékes dolgairól készítsen leltárt, melyben feljegyzi a sorozatszámokat és fényképeket is készítsen! A leltár segít egy esetleges betörés esetén az eltulajdonított tárgyak azonosítását!

Ha mégis megtörténik a baj, azonnal tegyenek bejelentést a lakhelyük szerinti rendőrkapitányságon! A nyomozók kiérkezéséig ne nyúljanak semmihez, illetve ne kezdjenek a házban rendet rakni, mert az megnehezíti a nyomrögzítést, és a további sikeres rendőri eljárás lefolytatását!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek