A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe egy pénzmosási ügyben. A szálak Fülöpházáról Kerekegyházára vezettek.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai egy pénzmosással gyanúsítható férfit vettek őrizetbe november 10-én, illetve a történtekkel összefüggésben több kamionsofőrt hallgattak ki sikkasztás gyanúja miatt - olvasható rendőrségi közleményben.

A sofőrök megdézsmálták a szállítmányaikat, az elsikkasztott árut pedig továbbadták egy orgazdának, aki éppen egy átvétel közben bukott le.  

A rendőrök az első intézkedéseket követően tovább vizsgálódtak az ügyben, és az aprólékos munka sikerrel járt. Kiderült, hogy a fülöpházi orgazdának volt egy társa is, mégpedig a Kerekegyházán lakó testvére. A 34 férfi segített az elsikkasztott dolgok tárolásában, felhasználásában, elidegenítésében.

Sőt, fény derült arra is, hogy a kamionosok nem csupán a szállítmányból adtak át az orgazdáknak, hanem a jármű üzemanyag-tartályát is megcsapolták, amivel további haszonra tettek szert.

A férfi – testvére letartóztatását követően – próbálta megtéveszteni a rendőröket is. A jogtalanul megszerzett gázolajat próbálta értékesíteni, valamint a származás igazolására számlát akart szerezni, ám nem járt sikerrel. Őt a kunszentmiklósi rendőrök 2021. december 14-én délelőtt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek