Gumikesztyűvel és borssal próbálta átverni a bácsalmási nyomozókat, akik rövid idő alatt felkutatták az elkövetőt.


Egy 84 éves katymári asszony értesítette a rendőrséget idén december 11-én délután, mivel a bejelentést megelőzőleg betörtek otthonában, és elloptak tőle több százezer forintot. Az idős sértett a rendőröknek elmondta, hogy távollétében felfeszítették a bejárati ajtaját, majd a konyhaszekrény fiókjából vitték el pénzét - olvasható a rendőrségi közleményben.

A Bácsalmási Rendőrőrs egyenruhásai a beszerzett információk alapján pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt. A 31 éves helybélit gyanúsítottként hallgatták ki. Kiderült, hogy a tolvaj pár háznyira lakik a sértettől, és régóta ismeri őt. Az elkövetés napján látta, hogy az asszony távozik otthonról, köszöntek egymásnak, majd úgy döntött, hogy meglopja.

A férfi - a későbbi nyomok eltüntetése miatt - magához vett egy pár gumikesztyűt és egy borsszórót, ezután egy feszítővassal elindult, hogy végrehajtsa tervét. A lopott pénzt azonban már nem tudta elkölteni, ugyanis rövid idő alatt felkutatták.

A nyomozók lefoglalták az ellopott összeget, majd visszaadták a tulajdonosának.  A helybélinek lopás bűntette miatt kell felelnie.