Egy pillanatnyi figyelmetlenségnek is súlyos, vagy akár végzetes következményei is lehetnek.


A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a városban lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket és azok környezetét. Az egyenruhások célja a balesetek megelőzése, a szabályszegők forgalomból történő kiszűrése és a gyalogosan közlekedők biztonságának védelme – írja a police.hu.

Az elmúlt hónapokban rögzített szabálytalanságok felvételei jól mutatják, hogy egy pillanatnyi figyelmetlenségnek is súlyos, vagy akár végzetes következményei is lehetnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – hasznos baleset-megelőzési tanácsokkal, prevenciós videókkal – többször is felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával elkerülhetőek a balesetek, ennek ellenére megyénk közútjain több halálos kimenetelű baleset is történt 2021 decemberében. Ne feledjék! A közlekedési balesetek megelőzéséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, ha betartják a szabályokat, óvatosan és figyelmesen közlekednek. Figyeljenek a gyalogosokra, figyeljenek egymásra!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek