Lezárták a nyomozást a szécsényi rendőrök azzal a fiatal nővel szemben, aki az egyik telekommunikációs cégtől csalás révén vásárolt televíziót. Az esetet már az ügyészség vizsgálja.

A police.hu arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az  egyik  telekommunikációs társaság október 13-án tett a rendőrségen feljelentést arról, hogy ismeretlen tettes hamis okiratot felhasználva televíziót vásárolt náluk, ezzel a cégnek kárt okozott.

A szécsényi rendőrök beazonosították és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves szécsényi nőt, aki egy évvel ez előtt egy másik nő adatait felhasználva nyilatkozatot töltött ki, majd a nyomtatványt a telekommunikációs vállalathoz az interneten keresztül juttatta el és így jutott a televízióhoz. A cég gyanútlanul kiszállította a terméket a fiatal nő részére, ő azonban a szerződés szerinti törlesztőrészleteket nem fizette ki. Ezzel 145 287 forintnyi kárt okozott a vállalatnak.

A rendőrségi eljárás során az is kiderült, hogy a feltételezett elkövető ellen más hatóság is folytat hasonló jellegű bűncselekmények miatt eljárást.

A Szécsényi Rendőrkapitányság az üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.