A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 39 határsértőt tartóztattak fel és 96 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 5 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Baja, Solt, Homorúd és Bátamonostor közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 72 határsértőt tartóztattak fel Zákányszék, Mórahalom, Röszke, Öttömös és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Nagycenk külterületén 6, Komárom-Esztergom megyében Oroszlány belterületén 7 és Tolna megyében Dunaföldvár közigazgatási területén 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, egyiptomi, indiai és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, 6 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 96 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 fő, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek