Épül a tanuszoda az Anti úton, készül egy csarnok a Sarkadkeresztúri úti ipari területen – ismertette a folyamatban lévő beruházásokat dr. Mokán István polgármester a képviselő-testület minap tartott ülésén.

Hozzátette: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében sokat fejlődtek a járás települései. Sarkadon az összefogásnak hála az elmúlt 30-40 év legnagyobb fejlesztéssorozatát valósították meg, indították el. A megjelenő TOP Plusz felhívások kapcsán a pályázatokat január elejéig kell benyújtani, tavasszal várhatóan megkötik a nyertesekkel a támogatói szerződéseket, és így a beruházások jövőre elkezdődhetnek, 2023-ban befejeződhetnek.

Kiemelte: a korábbi időszakban, a TOP részeként, 3,7 milliárd forintot különítettek el a Sarkadi járás számára, ez a TOP Plusz keretében most 6,3 milliárd forint, ebből Sarkadra 3 milliárd forint támogatás érkezhet. A sok pályázati lehetőségen keresztül szerteágazó fejlesztések várhatók, 400 milliót költhetnek útépítésre, 250 milliót kerékpárutakra, de lesz lehetőség intézmények energetikai korszerűsítésére, szociális városrehabilitációra is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek