Vádat emeltek ellene.


Az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki postán várta az interneten rendelt kábítószert. A 31 éves férfi utánanézett, honnan érdemes kábítószert rendelnie. Február 19-én – fogyasztás céljából – az interneten keresztül Hollandiából a saját nevére és debreceni lakóhelyére kábítószert rendelt, a vételárat előre megfizette. A főügyészség közlése szerint a vádlott részére egyszerű levélküldeményként adták fel a megrendelt terméket.

A port tartalmazó borítékot azonban nem kézbesítették a vádlottnak, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága a Budapesten végzett ellenőrzés során észlelte a küldemény tartalmát.

A vádlott által az ország területére behozott anyag a vonatkozó hatályos jogi szabályozás alapján kábítószernek minősül, a szer mennyisége pedig meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt szert pedig kobozza el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek