Ülésezik csütörtökön a város képviselő-­testülete. A közgyűlésen 18 napirendi pontot tárgyalnak.

Az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) épülete az eredeti tervek szerint fiatalok közösségi tere lett volna

A közgyűlésen napirenden lesz az önkormányzat jövő évi gazdálkodása, illetve az egri vagyonkezelő cég, az Evat idei üzleti terve is. Utóbbit több képviselő is hiányolta már a mostanit megelőző üléseken.

A legutóbb visszavont Hemo bérbeadási pályázatot is megtárgyalják a képviselők. Ezt novemberben az előterjesztő Farkas Attila alpolgármester vette le napirendről. Mint ismert, az épületet néhány éve újították fel több mint százmillió forintból, az akkori tervek szerint az lett volna a funkciója, hogy az egri ifjúságot szolgálja.

Döntenek arról is, hogy az Aktív Magyarország Programban pályázzon-e a város, a városi sportiskola gördeszkapark kialakítására 80 millió forintért, ami a Lajosvárosban épülne. Illetve szó esik a közvilágítási rendszer korszerűsítéséről is, mivel ez az előterjesztés szerint minden évben jelentős terhet ró az önkormányzatra. A dokumentum szerint az utóbbi időben számos megkeresés érkezett ehhez a témához kapcsolódóan, s azok a korszerű, LED-es megvalósítást javasolják különböző finanszírozási konstrukciók szerint.