Cikkünkben összeszedtük a csütörtökön érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Az Útinform tájékoztatása szerint az M4-es autóúton, Abony térségében, a 91-es és a 93-as km között építési munkák miatt a főváros felé autózókat a külső sávba terelik.  

Az elmúlt időszakban átadott útszakaszok:

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb 6 km-es szakaszát Tiszakürt és Lakitelek között, melyen elkészült egy új közúti Tisza-híd is.

Főutak:

A 4-es főút, Albertirsa és Cegléd közötti szakaszán burkolatot javítanak. Az 50-es km-től a 72-es km-ig szakaszosan lezárják a fél útpályát. Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt megváltozott a forgalmi rend. A belső sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, a járművek a külső sávon haladhatnak. A 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.

Törökszentmiklósnál, a 4-es főutat a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont között építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóútra terelik át.  

Szolnokon, a 402-es főút József Attila úti szakaszán, a Bajcsy-Zsilinszky úti kereszteződésében csőtörés miatt Zagyvarékas felé 200 méter hosszan a külső sávot lezárták.

Kompközlekedés:

A Tisza középső szakaszán Nagyrév és Tiszabög között jár a komp. 7.00 és 16 óra között szállítja az utasokat. A Tiszaroff-Tiszasüly között közlekedő komp átmenetileg nem üzemel. Vezseny és Martfű (Tiszaföldvár) között, december 20-tól január 2-ig szünetel a kompközlekedés. Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között elbontották a pontonhidat, komp közlekedik.  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (december 25-26.) szombat reggel 8.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon. (A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom 2022. március 1-jéig.)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek