A kapcsolatrendszerük feltérképezésének köszönhetően több terjesztőt is elfogtak.

A biharkeresztesi rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy berekböszörményi férfi a 30 éves fiával új pszichoaktív anyagot és kábítószert árul a községben és a környező településeken – írja a police.hu. A nyomozók részletes adatgyűjtést végeztek és számos bizonyítékot gyűjtöttek be S. Árpáddal és fiával, H. Arnolddal szemben, majd december 19-én elfogták, és előállították őket a rendőrőrsre.

A kapcsolatrendszerük feltérképezése további két kábítószer-terjesztő előállítását eredményezte.

A biharkeresztesi R. Sándortól amfetamin származékot, míg a magyarhomorogi G. Józseftől új pszichoaktív anyagot vásároltak rendszeresen, továbbértékesítési céllal. A rendőrök több helyszínen is kutatást tartottak. Fehér port, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak és foglaltak le. A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság december 22-én S. Árpád, R. Sándor, valamint G. József esetében elrendelt, míg H. Arnold bűnügyi felügyeletéről döntött.

A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében készpénzt és aranyat is lefoglaltak a legális jövedelemmel nem rendelkező férfiaktól.

A Biharkeresztesi Rendőrőrs az apával és fiával szemben kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaéles bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, míg R. Sándornak kábítószer-kereskedelem, G. Józsefnek pedig új pszichoaktív anyaggal visszaéles bűntett gyanúja miatt kell felelnie.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek