Másfél órán belül elkapták a rendőrök azt a nőt, aki egy érsekvadkerti házból vitt el készpénzt.

A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrségre december 7-én tett egy férfi bejelentést arról, hogy egy érsekvadkerti családi házba betörtek. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság rendőrei azonnal a helyszínre vonultak és az adatgyűjtést követően másfél óra múlva már kattant is a bilincs a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 49 éves érsekvadkerti nő csuklóján.

Mint kiderült, a nő betörte a családi ház ablakát, bemászott az ingatlanba, majd értékek után kutatva feltúrta a házat. A hálószobában zsákmányra lelt, a ruhák zsebeiben ugyanis készpénzt talált. A megtalált összeget zsebre rakta, majd kimászott az ablakon és gyorsan eltűnt a helyszínről. Nem örülhetett sokáig, mert a rendőrök pár óra múlva a településen elfogták őt, előállították és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A police.hu közleményéből az is kiderül, hogy az érsekvadkerti nő idén sorozatosan követett el vagyon elleni bűncselekményeket, amelyekkel megélhetése részbeni biztosítására törekedett, ezért a hatóság tagjai előterjesztést tettek a nő letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság 30 napra elrendelt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek