Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Két személyautó csúszott egymásnak Baján, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, hétfő délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Hercegszántón, a Bem József utcában egy lakatlan ingatlan kéménye a szél miatt félig ledőlt, hétfőn. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a szomszédokat veszélyeztető kéményt létra segítségével visszabontották. Személyi sérülés nem történt.

Egy trafóház izzott Gara külterületén, hétfő kora este. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Egy fatárolóban, öt négyzetméteren tűzifa égett Helvécián, a Magyar soron, kedd hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.