Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Rémen, a Május 1. utcában, hétfőn — tájékoztatott a katasztrófavédelem. Egy körülbelül ötven négyzetméteres melléképület, amelyben fáradt olajat tároltak, és a melléképület mellett lévő farakás is tűzre kapott.

A bajai, a nagybaracskai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral eloltották a háztüzet — olvasható a katasztrófavédelem friss közleményében. Az egységek utómunkálatokat végeznek.

Éppen a képviselő-testületi ülés zajlott, amikor értesítették a település polgármesterét, hogy egy családi ház teljes terjedelmében ég. Nagy Imréné azonnal hívta a tűzoltókat, majd a képviselőkkel rögtön a helyszínre siettek, hogy a bajba jutott családnak segítsenek. – A falubeliek közül nagyon sokan jöttek, hogy segítsenek – mondta el a helyszínen érdeklődésünkre Nagy Imréné polgármester, aki a kolléganőjével teát főzött és azt osztogatták a tűzoltásban résztvevőknek. A település vezetője elmondta azt is, hogy egy négytagú kisgyermekes család háza égett le és vált lakhatatlanná. Közölte azt is, hogy azonnal kiutalt egy önkormányzati ingatlant a családnak, ha szükséges, igénybe tudják venni. Az önkormányzat gondoskodott tűzifáról is, hogy a családnak legyen mivel fűtenie, ezen kívül rendkívüli támogatást utal az önkormányzat a családnak – tájékoztatott a polgármester.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek