A megalapozott gyanú szerint, kihúztak és eltulajdonítottak 400 méter földkábelt egy szolnoki építési területről.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta annak a szolnoki férfinek a letartóztatását, aki 2021 októberében és novemberében Szolnokon és Tószegen sorozatban akkumulátort, elektromos kerékpárt, tetőszigetelő lemezeket, villamos vezetékelést, és kábeleket lopott el.

A megyei főügyészség közleményéből kiderül, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves férfi gyanúsított többszörösen büntetett vagyon elleni bűncselekmények miatt, és jelenleg is több büntetőeljárást folytatnak vele szemben ilyen jellegű bűncselekmények elkövetése okán.

A gyanúsított az egyik elkövető társával 2021 októberében egy szolnoki ház udvarára a kerítésen bemászva egy akkumulátort, szintén októberben Tószegen egyedül a vasútállomás melletti kerékpártárolóból egy nagyobb értékű elektromos kerékpárt, majd novemberben egy szolnoki társasház udvarára bemászva az épület tetejéről a tetőszigetelő lemezt, és az alatta lévő horganyzott lemezt, valamint ezt követően rövid időn belül másik elkövető társával egy cég szolnoki, építés alatt álló telephelyéről a villamos vezetékelést és több száz méter hosszúságú kábelt tulajdonított el.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett, bejelentett munkahellyel, és állandó jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, valamint a bizonyítás megnehezítésének, továbbá a bűnismétlés megakadályozásának érdekében indítványozta a letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és elrendelte a férfi letartóztatását, mely döntés véglegessé vált.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek