Megyei hatáskörbe vonták a nyomozást a fideszes aktivistákra késsel támadó férfi ügyében. Ahogy beszámoltunk már róla, október 12-én épphogy ki tudtak menekülni egy miskolci lépcsőházból a hátsó bejáraton a Fidesz–KDNP aláírásgyűjtői, miután egy agresszív lakó kést rántva fenyegette őket.

Az aktivisták bekopogtak a lakásba, ahol a férfi miután ajtót nyitott és megtudta, kikkel áll szemben, ordítozni kezdett, a Fideszt, majd az aktivistákat becsmérelve teljesen kivetkőzve magából. Mindez azonban még nem volt elég, a férfi visszalépett a lakásba és egy húsz centiméter pengehosszúságú kést tartva a kezében jelent meg. A késsel hadonászni kezdett és halálosan megfenyegette az aktivistákat, akik ekkor elmenekültek.

Megkeresésünkre a rendőrségen elmondták, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya nyomoz, felfegyverkezve közösség tagjai elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a miskolci férfi ellen. Azt a nyomozás jelen szakában még nem lehet tudni, hogy mikor lehet vádemelés az ügyben.