Szexuális erőszak bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 29 éves büntetett előéletű nagymágocsi illetőségű, de battonyai tartózkodási helyű férfival szemben, aki meg akarta erőszakolni annak a sörözőnek a pultosát, ahol italozott.

A férfi július 9-én az esti órákban egy battonyai sörözőben italozott, és az este folyamán udvarolni próbált a pultban álló nőnek, aki azonban a közeledését visszautasította. A férfi éjfél előtt nem sokkal kiment a sörözőből, és a nő udvaron lévő kerékpárja kerekének szelepsapkáját levette, majd a közelben, egy fa mögé bújva várta, hogy a sértett kijöjjön a kocsmából. A nő éjfél körül indult haza kerékpárral, őt a férfi szintén kerékpárral követte.

 Miután leeresztett a sértett kerékpárjának kereke, a nő leszállt, ekkor a férfi beérte, majd a vállát és a nyakát megfogva a sértettet – annak akarata ellenére – az útmenti vízelvezető árokba húzta. A tiltakozó sértettet a férfi a földre leszorította – a testére ráült, jobb kezére rátérdelt –, hogy a sértett védekezni ne tudjon, majd a sértett ruházatát hasáig felhúzta, alsóneműjét levette, illetőleg a saját nemi szervét is szabaddá tette azért, hogy vele erőszakkal közösüljön. A cselekmény közben egy gépjármű közeledését észlelték, ekkor a férfi a szorításán engedett, a nő kiszabadította magát, majd az árokból kimászott és a közlekedőt megállítva segítséget kért. A férfi a történteket észlelve a helyszínt kerékpárjával elhagyta, és lakására hazament. A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő férfit beismerése esetére is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg rendelje el a vele szemben más ügyben, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 2 évi időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.