Közlekedési baleset történt Orosházán, a járművet vezető ittas férfi pénzt és munkát ígért utastársának, ha átvállalja az autó vezetését, az eljárás során. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.


Két személygépkocsi ütközött össze Orosházán, a Vajda közben tavaly július 2-án, a balesetben senki nem sérült meg. A 71 éves, ittasan vezető férfi ötvenezer forint készpénzt és folyamatos munkalehetőséget ígért 48 éves utastársának, ha átvállalja a jármű vezetését, az eljárás során – írja a police.hu.

Utóbbi férfi eleget tett a kérésnek és július 31-én az Orosházi Rendőrkapitányságon, azt hazudta, hogy ő vezette az autót. Több mint két hónap elteltével, október 8-án a rendőrkapitányságon a valós történetet vázolta.

Így fogalmazott: „… nem bírtam még aludni sem, annyira bántott, hogy hazudtam…”. Az Orosházi Rendőrkapitányság a fiatalabbik férfi ellen hamis tanúzás, míg az idősebbik férfi esetében járművezetés ittas állapotban és hamis tanúzásra felhívás bűntett miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait hétfőn továbbította az ügyészségre.