A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 408 határsértőt tartóztattak fel és 46 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 84 határsértőt tartóztattak fel Dunafalva, Dávod, Vaskút, Tompa, Jánoshalma, Gara, Bácsbokod, Homorúd, Balotaszállás, Mélykút, Tataháza, Kelebia és Petőfiszállás közigazgatási területén — írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben, összesen 222 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Makó, Domaszék, Szatymaz, Kiszombor, és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Fertőszentmiklós, Győr, Hegyeshalom, Sopronkövesd területén összesen 26 határsértőt tartóztattak fel. Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Ács területén 10 határsértőt tartóztattak fel.

Veszprém megyében, Devecseren 40, Adásztevelen pedig 11 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Pest megyében, Inárcs, Szigetszentmiklós, Albertirsa területén összesen 15 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, algériai, marokkói, pakisztáni, tunéziai, kubai, egyiptomi, indiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 3 esetben Bács-Kiskun, és 1 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 46 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, 11 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek