A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt indítványozta egy 26 éves ceglédberceli férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi december 11-én éjszaka, a szolnoki vasútállomás melletti parkolóban egy lezáratlanul hagyott céges teherautóból különféle szerszámokat és elektronikai felszereléseket lopott ki, amelyeket a közeli bokrok alá igyekezett elrejteni. Eközben érték tetten a rendőrjárőrök, akik intézkedés alá vonták, s gyanúsítottként elszámoltatták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, alig telt el 4 nap, a férfi újabb lopásokkal akart pénzt szerezni. Így december 15-én és 16-án mobiltelefonkészüléket lopott Szolnok egyik bevásárlóközpontjából oly módon, hogy lefeszegette a lopásvédelmi dobozokat a készülékekről, majd azokat a tartozékaikkal együtt kabátjába rejtette. A második alkalommal, december 16-án az áruház biztonsági őrei tetten érték a férfit, és visszavették tőle az aznap lopott készüléket. Ez azonban nem tartotta vissza az elkövetőt attól, hogy már másnap újra próbálkozzon. December 17-én és december 19-én is ellopott 1-1 készüléket, de 19-én megint tetten érték, a biztonsági őrök a pénztár előtt feltartóztatták.

A járási ügyészség azért indítványozta a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, mert cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, s jelen cselekményeinek elkövetési körülményei is azt tanúsítják, hogy a bűnüldöző hatóságok intézkedései sem tartják vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől, így a bűnismétlés veszélye esetében fokozottan fennáll.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte a járási ügyészség indítványát, ezért letartóztatta a férfit. A nyomozási bíró végzése ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezett, így a letartóztatásról véglegesen a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek