A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága évről-évre keresi a megoldást a balesetek megelőzésére. Idén egy új kampánnyal és kéréssel keresték meg az Egertej Kft.-t.

Azzal, hogy az általuk gyártott egy literes ESL tej, valamint a 0,2 literes dobozon a főbb közlekedési problémákra figyelmeztető kreatív anyagok jelenjenek meg. Erről azon a gyárban tartott sajtótájékoztatón beszélt kedden a bizottság titkára, Erdélyi Róbert r. alezredes, amelyen bemutatták a feliratos termékeket.

Meggyesfalvi Tamás, a HMRFK Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszönetet mondott a cégnek, amiért fogadták az ötletüket, és így újabb csatornán jut az ittas járművezetés veszélyeire figyelmeztető, illetve a szabályos kerékpározás, a láthatóság, a szabályos gyalogos közlekedés, a biztonsági öv használatának fontosságára irányuló figyelemfelhívó üzenetük a közlekedőkhöz.

Ötvös Imre, az Egertej igazgatója természetesnek nevezte fogadókészségüket. Úgy fogalmazott: ha csak egy ember életét meg lehet menteni a közlekedési balesetben való tragédiától, már megérte.