Módszeresen lopták a gázolajat egy nyírbogdányi telephely dolgozói, akik beismerő vallomást tettek.

Féléven át megcsapolta két dolgozó munkáltatójuk gázolajkészletét. A megalapozott gyanú szerint rendszeres anyagi haszonszerzés miatt állapodott meg a két férfi abban, hogy időközönként megcsapolják a telephely gázolajtartályát. Bevonták az üzletbe egyikük sógorát is, akit ők engedtek be az illetéktelenek elől elzárt területre a tulajdonában lévő kisbusszal, a hozzá kapcsolt utánfutóval, szivattyúval, és tartályokkal együtt. A két bennfentes dolgozó rendelkezett a hely- és a technológia ismeretével, így nem okozott számukra gondot a több ezer liter gázolaj leengedése.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a telephely képviselőjének feljelentése alapján indított büntetőeljárást jelentős értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a két dolgozó, és harmadik társuk ellen. A megalapozott gyanú szerint a három férfi tizenegy alkalommal, összesen 18.546 liter gázolajat tulajdonított el 8.300.000 forint értékben. A gázolajat értékesítették, és az abból befolyt összegeken megosztoztak.

A rendőrség a három férfit gyanúsítottként kihallgatta, vallomásukban mindhárman beismerték tettüket. A büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.  

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság