A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 118 határsértőt tartóztattak fel és 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 22 esetben összesen 118 határsértőt tartóztattak fel Kunbaja, Bácsalmás, Tompa, Balotaszállás, Csikéria, Lajosmizse, Nagybaracska, Kelebia? Homorúd és Katymár közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Öttömös, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

Fejér megyében Sárszentágota külterületén 6, Budapesten 3, Vas megyében Molnaszecsőd külterületén 5 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, pakisztiáni, kubai, indiai, tunéziai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 9 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, közokirat-hamisítás miatt szintén 2 fő ellen indult büntetőeljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek