A bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 180 óra közérdekű munkavégzés büntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 36 éves büntetlen előéletű végegyházi nőt, aki többször is bántalmazta 79 éves nagyapját. 

A közérdekű munkát a terheltnek hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében -, díjazás nélkül kell végeznie, ha pedig a meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, akkor a közérdekű munkát vagy annak hátralevő részét a bíróság szabadságvesztésre változtatja át.

A vádbeli időben a nő és idős nagyapja közös háztartásban éltek Kaszaperen. 2020. július 16-án, az éjszakai órákban, éjfél előtt nem sokkal a nő ittas állapotban bement a sértett szobájába, az akkor 79 éves sértett hasára ült és őt több alkalommal ököllel arcon ütötte. 

Másnap délelőtt folytatta nagyapja bántalmazását: a délelőtti órákban a ház udvarán ellökte az idős férfit, majd ismét a földön fekvő sértett hasára ült és az arcát kézzel több alkalommal megütötte; még ugyanezen a napon, 12 óra után nem sokkal a gátlástalan nő ugyanígy megverte a nagyapját – tájékoztatott a közelmúltban a megyei főügyészség..

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek