A Szolnoki Rendőrkapitányság több rendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást a szolnoki lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a helyi fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy október 30-án 2 óra 30 perc és 9 óra között egy szolnoki pizzéria kasszájából készpénzt lopott el. A férfi néhány nap elteltével, december 12-én ismét a pizzázót szemelte ki magának, akkor 70 doboz energiaitalt lopott el. A jogsértő december 19-én 1 óra és 12 óra között újra visszatért a pizzázóba és onnan húsárukat, üdítőitalokat vitt magával. Az étterembe immár negyedik alkalommal, december 21-én visszament a férfi, ekkor azonban társa is volt a bűncselekmény kivitelezésében. A feltételezett elkövetők épp távoztak a bűncselekmény helyszínéről, amikor a járőrökbe botlottak. A rendőrök a fagyasztott csirkemellel, öt literes olívaolajjal, sajttal és gesztenyemasszával megpakolt hátizsákok miatt ellenőrizték a fiatalokat, akik hamarosan beismerték, hogy lopott élelmiszer van náluk - számolt be a részletekről a megyei rendőrség.

Az egyenruhások elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a 22 és 21 éves férfiakat, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A rendőrök az éttermi lopások miatt elrendelt eljárásokat egyesítették a gyanúsított által két korábban megvalósított lopáshoz. Egyik esetben Cs. János egy szolnoki telephelyről, 2021. augusztusában lopott el tisztítószereket és ruhaneműket, valamint megette az ott tárolt élelmiszert, míg a másik alkalommal, augusztus 20. és augusztus 23. között egy helyi szállóból szivattyút és hidraulika-kiegészítőt vitt magával.

A nyomozó hatóság Cs. János – akit 6 rendbeli lopással gyanúsítottak meg a nyomozók – őrizetbe vételéről határozott, míg társa szabadlábon védekezhet. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek