Péntek reggel egy szír határsértőt fogtak el Dunafalván. A férfi egy ház udvarán át is öltözött a Szerbiában vásárolt új ruhájába azért, hogy megtévessze a hatóságokat.

Munkába indult Ujváriné Éva, a Dunafalva Polgárőr Egyesület elnökhelyettese péntek reggel, amikor a falu egyik utcájában egy feltűnően jól öltözött idegenre lett figyelmes.

Megszólította őt, de az ismeretlen angolul válaszolt, ezért a polgárőrök protokollja szerint értesítette az elnököt, Lemle Zoltánt, aki a helyszínre érve tolmácsgép segítségével kiderítette, hogy a férfi szír állampolgárnak vallja magát, de semmilyen okmánnyal nem rendelkezik. A migráns az egyik falubeli ház udvarán öltözött át éjszaka a Szerbiában vásárolt új ruhájába azért, hogy megtévessze a hatóságokat. Régi holmijait és a hátizsákját felszerelésével együtt az udvaron hagyta. Azt is elmondta, hogy Bajára szeretett volna eljutni, majd ezután hirtelen elszaladt, de nem jutott messzire, mert abban az utcában, ahová befordult, éppen kutyáját sétáltatta Zeilner Ferenc polgárőr, aki a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak kiérkezéséig visszatartotta a furfangos határsértőt.

Lemle Zoltán egyesületi elnök hangsúlyozta, hogy a polgárőrök ébersége jóvoltából továbbra is zavartalanul hajthatják álomra fejüket Dunafalva lakosai.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek