Négy, Ausztriába tartó illegális bevándorlót akart Budapestre szállítani egy marokkói férfi még májusban, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták, most pedig az ügyészség vádat emelt ellene.
 
Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a Svédországban élő marokkói férfi Magyarországon egy személyautót bérelt, amivel május 31-én reggel a szerb-magyar határ közelébe, Szeged környékére hajtott. Itt felvett négy – libanoni, egyiptomi és szír í– migránst, akik illegálisan lépték át a határt. A vádlott feladata az volt, hogy az Ausztriába tartó bevándorlókat Budapest felé szállítsa. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőreinek azonban gyanússá vált a csempészautó, ezért követni kezdték, majd az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében megállították. Az egyenruhások az embercsempészt és a migránsokat elfogták. A rendőrök a vádlottat őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. Ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, az ügyész 3 év végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta, valamint azt is, hogy az embercsempészt Magyarországról 6 évre utasítsa ki a bíróság. Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.