Az elmúlt hétvégén, hét műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.
 
Mint arról korábban beszámoltunk, egy személygépkocsi vonattal ütközött vasárnap délelőtt Kétegyháza és Lökösháza között, a vágányokat keresztező eleki vasúti átjáróban. Az autójával egyedül közlekedő sofőrt a gyulai és békéscsabai hivatásos tűzoltók, feszítővágó eszköz segítségével kiemelték, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

 A mentőszolgálat a gépkocsivezetőt súlyos sérülésekkel a békéscsabai kórházba szállította. A tűzoltók a mentési munkálatokat a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, védősugár fedezete mellett végezték el, majd a területet átadták a rendőrségnek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. A vonattal közlekedő utasok közül senki sem sérült meg, őket a vasúttársaság vonatpótló autóbuszokkal a baleset helyszínéről elszállította.

Kémény környezetébe pakolt háztartási tárgyak égtek vasárnap délután Sarkadkeresztúron a Bartók Béla utcában, egy családi ház padlásterében. A gyulai hivatásos tűzoltók a tetőtérben égő tárgyakat, valamint egy beizzott szarufát vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a padlásteret kiszellőztették.

A tűzet a kéménybe épített takarítónyílást elzáró ajtó hiánya okozta. A kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatig és karbantartásáig, az egység megtiltotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az ingatlan fűtése alternatív módon továbbra is biztosított. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek