Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, társtettesként elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 29 éves és egy 35 éves, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, akik egy mezőberényi üdülőt fosztottak ki.
 
A két férfi 2020. december 31-én, az esti órákban Mezőberényben betört egy körbekerített halastó területén található üdülőházba, és az épületben értéktárgyak, valamint alkoholos italok után kutattak. Az értékek utáni kutatás közben megrongálták a konyhában lévő hűtőszekrény ajtaját és két fiókját, az elektromos főzőlapot, kiszakították a rattan tároló oldalfalát, megrongáltak egy kétszárnyú fa ajtót, valamint összetörtek 8 üveg bort és 1 üveg tömény szeszes italt.

Ezen felül közel 580.000.-Ft értékben tulajdonítottak el az üdülőből különböző alkoholos italokat és horgászati felszereléseket.

A nyomozás során a rendőrség megtalált és lefoglalt a terheltekről horgászathoz használatos eszközöket 110 ezer forint értékben, ugyanakkor a lopással okozott kár fennmaradó része és a rongálással okozott 480 ezer forintos kár nem térült meg.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a terheltek a cselekmény elkövetését elismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a bíróság közérdekű munka büntetésre ítélje őket, ellenkező esetben elzárás büntetésre. Ezen felül kötelezze őket a sértett részére okozott kár megtérítésére és a nyomozás során felmerült, közel 270 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott a minap a megyei főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek