A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a családon belül erőszakos cselekményt elkövető, jelenleg letartóztatásban lévő terhelttel szemben, aki pénzt követelve, késsel támadta meg az anyját és annak nővérét.

A 20 éves, munkanélküli vádlott egy gyöngyösi társasház emeleti lakásában albérletben élt az édesanyjával és a nagynénjével. 2021. április 13-án dél körül a fiú a konyhában ötezer forintot kért az édesanyjától, mert ki kellett fizetnie a mobiltelefonja javítási költségeit. A nő nem adott pénzt a gyermekének, aki ezért megharagudott rá, egyre erőszakosabban követelte az összeget, majd felkapott egy közel 13 centiméter pengehosszúságú konyhakést, és azzal az anyja felé vágott úgy, hogy meg is sebezte a jobb kezét - számolt be portálunknak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint, mindezt látta a sértett nővére, aki a húga védelmére kelve dulakodni kezdett a vádlottal. Ennek során a férfi előbb mellkason, majd hastájékon szúrta a nagynénjét, aki testüreget megnyitó életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A késelés után a terhelt magához vette az anyja működő mobiltelefonját, és azt zsebre vágva távozott a lakásból. A rendőrök nem sokkal később az utcán fogták el őt.

A vádlottat – részben az általa gyakran használt tudatmódosító szerek hatására kialakult – sérült személyiségszerkezete a cselekmény elkövetésekor enyhe fokban korlátozta magatartása következményeinek teljes körű felismerésében, illetve az ennek megfelelő cselekvésben.

A Heves Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével és életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőt. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a terhére rótt bűncselekmények miatt – melyek maximális halmazati büntetési tétele 15 évi szabadságvesztés - a törvényszék a tárgyaláson főbüntetésül végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a férfival szemben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek