Hétfőre virradóra kigyulladt egy melléképület Soltvadkerten a Koltói Anna utcában, négy tűzoltóautó is érkezett a helyszínre és a mentőket is riasztották. Egy férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Az egyik szomszéd elmondta, hogy hajnali kettő óra tájban arra ébredt, hogy hangos ropogásokat hall. – Azt hittem, hogy a megmaradt szilveszteri tűzijátékokat lövöldözik a közelben. Amikor felkeltem és kimentem az udvarra, akkor láttam, hogy a szomszéd háza ég – mesélte a neve elhallgatását kérő szomszéd férfi, aki szerint a házban egy idős bácsi és egy fiatal házaspár lakik a kisgyerekükkel. Elmondása szerint az édesapa próbálta oltani a lángokat mielőtt kiértek volna a tűzoltók.

Kiskunhalasról, Kiskőrösről és Kiskunmajsáról vonultak a hivatásos egységek, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók összesen négy vízsugárral oltották a tüzet. A helyszínre érkező katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok tovább terjedjenek a hatvan négyzetméteres melléképületről a főépületre. A melléképületet kazánházként használták, ahol a tetőszerkezet is égett – közölte a Katasztrófavédelem.

A helyszínre a kiskőrösi mentőket is riasztották, mert a szomszéd elmondása szerint a férfi megégett a tűzoltás közben. A helyszínen gyűjtött információink szerint az utcán is láthatók voltak a férfi véres lábnyomai, úgy tudjuk, hogy súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A kiskőrösi mentők hosszabb időn keresztül stabilizálták az állapotát, hogy szállítható legyen, úgy tudjuk, hogy egy budapesti kórházba szállították.

A szomszéd elmondása szerint a melléképületet, ahol a tűz pusztított, nemrégen újították fel, a kazánházhoz új kéményt is építettek, valamint új szigetelést kapott a födémszerkezet is.

A tűz keletkezésének pontos okát a Katasztrófavédelem munkatársai vizsgálják.
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek