Próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt az 58 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfit, aki még júniusban buszsofőrként bántalmazott egy utast.
 
A férfi buszvezetőként áll alkalmazásban az egyik busztársaságnál; 2021. június 04-én a Békéscsaba-Füzesgyarmat között menetrend szerint közlekedő autóbuszt vezette - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A buszsofőr az esti járaton többször is figyelmeztetett a kötelező maszkviselés szabályainak megszegése miatt egy ittas állapotban lévő férfi utast.

Amikor a busz 22 óra előtt nem sokkal megállt a Köröstarcsa, Kossuth Lajos utcai buszmegállóban, a buszvezető a felsőruházatánál fogva megragadta ezt a férfit, a busz padozatára rántotta, majd végig húzta a busz hátsó ajtajáig a padlón és a nyitott hátsó ajtón keresztül lelökte a buszról, minek hatására a sértett a földre esett.

Ezt követően a földről felállni és a buszra visszaszállni készülő ittas sértettet a terhelt egy alkalommal arcon rúgta, aminek hatására a sértett ismét a földre esett, majd a terhelt a sértettet a buszmegállóban hagyva, az általa vezetett busszal elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek