Magánlaksértés bűntette és 2 rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 55 éves büntetett előéletű vésztői férfival szemben, aki a szomszédait zaklatta.

Az ittas férfi bement a szomszédok udvarára, miközben a kezében a vasvillával az kiabálta, hogy „felnyársallak, megöllek". A szomszéd résnyire nyitotta a ház ajtaját és felszólította a terheltet, hogy menjen el, aminek nem tett eleget, nem ment el, hanem a vasvillát az ajtó felé tartva többször szúró mozdulatot tett. A terhelt csak akkor volt hajlandó elmenni, amikor tájékoztatták, hogy kihívták a rendőröket.

A férfi bántalmazást kilátásba helyező fenyegetései alkalmasak voltak a sértettek félelmének a kiváltására és az ingatlanukra vasvillával történő bemenetele világossá tette, hogy a férfi kész valóra váltani azt.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság  a férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletét, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt vasvillát, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 70 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek