Nem szakszerűen szedte ki az alkatrészeket, a rongálással 1 millió 740 ezer forint kárt okozott az éjszakai műszakban.

Átmenetileg megbénította az üzem termelését az a férfi, aki a gyártósort vezérlő számítógépekből különböző alkatrészeket tulajdonított el.

– Tavaly szeptemberben a vádlott éjszakai műszakban dolgozott gépkezelőként az egyik nyíregyházi gyárban. A hajnali órákban a gyártósor vezérlését végző számítógépekből különböző fontos alkatrészeket szerelt ki, és azokat eltulajdonította. A kiszerelést nem szakszerűen végezte, több alkatrészt meg is rongált – ismertette a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényegét dr. Szilágyi László.

A kárt is fizesse meg
 
Az eltulajdonított dolgok értéke 392 ezer forint, ugyanakkor a rongálással 1 millió 740 ezer forint kárt okozott a férfi. A műszakváltás után az üzem dolgozói észlelték, hogy a gyártósor nem indul, akkor vették észre a biztonsági szakemberek, hogy a vádlott ténykedésének következtében állt le a gyártósor.

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, illetve azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a munkáltatójának okozott kár megfizetésére. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek