Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly szeptemberben Kiskőrösön trágár szavakkal szidalmazta és ökölbe szorított kézzel öléssel fenyegette a háziorvosát és annak asszisztensét.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott élettársa tavaly szeptember 24-én reggel bement a kiskőrösi háziorvos rendelőjébe, hogy gyógyszereket írasson fel párjának.. Az asszisztensnek adott listán lévő gyógyszerek között azonban több olyan is volt, ami korábban nem volt felírva a vádlottnak.

Ezt az asszisztens közölte a nővel, miközben elkezdte kiírni a többi gyógyszert. Az asszony azonban hangosan kiabálni kezdett, hogy ne akadékoskodjon, nekik ezekre a gyógyszerekre is szükségük van. Az asszisztens többször kérte a vádlott élettársát, hogy fejezze be a kiabálást, mire a nő kijelentette, hogy elmegy a rendőrségre feljelenteni az asszisztenst, végül kiment a rendelőből. Pár perc múlva azonban visszatért élettársával együtt. Az erős testalkatú férfi a nővérpulthoz lépett és trágár szavakkal, üvöltözve szidalmazta az asszisztenst. Ő jelezte, hogy a gyógyszerek kiírása folyamatban van, ennek ellenére a vádlott folytatta a szitkozódást és benyitott az asszisztens által használt helyiségbe. „Megtalállak, kicsinállak!" - ordítozott ökölbe szorított kézzel.

Majd berontott a vizsgálóba, ahol a háziorvos férfi éppen egy beteget vizsgált. A vádlott az orvost is trágárul szidta és öléssel fenyegetőzött. A doktor megpróbálta nyugtatni a dühöngő férfit, de a vádlott közvetlenül elé lépett és az arcába ordítozott, miközben a kezével hadonászott.

- Az orvosi szobában és a váróban tartózkodó betegek nagyon megrémültek a vádlott viselkedésétől. Végül az orvosnak, az egyik betegnek és a vádlott élettársának sikerült megnyugtatnia az agresszív férfit, aki az élettársával együtt távozott a helyszínről - mondta el dr. Schmidt Gábor.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek