Kést tartott az élettársa nyakához, így akarta lövésre kényszeríteni a rendőröket.

Tárgyalást tart csütörtökön a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki rendőrökkel akarta magát lelövetni, miközben kést tartott élettársa nyakához. A vádirat szerint a vádlott 2020 augusztusában éjszakai szórakozást követően hazatért miskolci ingatlanába, majd depressziós állapota miatt nyugtatót vett be. A férfi ezt követően kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért késsel több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját.

Az asszony a 112-es segélyhívón segítséget kért, a diszpécser tájékoztatta, hogy először a rendőrök érkeznek, utána a mentők. A vádlott ezt meghallva úgy döntött, a rendőrökkel löveti le magát. A kiérkező rendőröknek odadobta a nála lévő – töltetlen és működésképtelen – gáz-riasztó fegyverét, majd váratlanul megragadta élettársa haját, őt az úttest közepére rángatta, és egy konyhakést a nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt. A rendőrök gázspray és testi kényszer alkalmazásával tudták lefogni és megbilincselni a vádlottat.

A férfi ellen állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette miatt van folyamatban eljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek