Nagyobb kárt okozó folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 31 éves büntetlen előéletű orosházi férfi ellen, aki alkatrészértékesítőként egy orosházi gépjárműjavító céget vert át és károsított meg.

A férfi egy gépjárműalkatrész kereskedelmi tevékenységet végző, országos üzlethálózattal rendelkező budapesti cég orosházi üzletében dolgozott a vádbeli időszakban mint alkatrészértékesítő. Feladatát képezte a forgalmazott alkatrészekre leadott megrendelések teljesítése, ennek keretében a megrendelt terméknek a megrendelő részére személyesen vagy kiszállító útján, szállítólevéllel történő átadása, és a megvásárolt alkatrészekről a számla kiállítása.

Az egyik gépjárműjavítást végző orosházi cég olyan módon vásárolta meg a tevékenységének elvégzéséhez szükséges gépjárműalkatrészeket, hogy a leadott rendeléseit szállítóleveleken átvette, majd a forgalmazó cég által minden héten, az adott héten megrendelt és kiszállított alkatrészekről kiállított átutalási számla alapján utólag fizette meg a vételárat.

A férfi 2019 januárjában elhatározta, hogy azzal fogja a jövedelmét kiegészíteni, hogy az orosházi cég részére kiállított szállítólevelekre és számlákra olyan termékeket fog rávezetni, amelyeket a valóságban a sértett nem rendelt meg és nem is szállítottak ki a részére, majd az üzlet raktárából a sértettnek ilyen módon kivételezett alkatrészeket a boltból elviszi és értékesíti. Így is tett. Az orosházi cég a terhelt által kiállított szállítólevelek és számlák alapján 2019 januárjától 2020. február 21-ig bezárólag heti rendszerességgel, mindösszesen 101 darab olyan alkatrészt fizetett ki, amelyeket a valóságban nem vett át. A terhelt a sértett részére okozott 1 millió 350 ezer forint összegű kárt az eljárás során megtérítette – tájékoztatott a megyei főügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek