Vasárnap, a délelőtti órákban olvasói jelzést kaptunk, mely szerint baleset történt Elek térségében.

Vasárnap 10 óra után néhány perccel vonattal ütközött össze egy személyautó Elek térségében, egy vasúti átjáróban – írja a katasztrófavédelem. A balesethez a gyulai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette hírportálunknak a vasárnapi balesetet. Az elsődleges információk alapján az autót vezető sofőr súlyosan megsérült.

A Mávinform közösségi oldalán számolt be a baleset részleteiről. Mint megtudtuk, a Keleti pályaudvarról Bukarestbe tartó, Békéscsabáról 9:41-kor továbbindult (IC73-as) Traianus InterCity-vel ütközött egy személygépkocsi Kétegyháza és Lőkösháza állomások között. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig - szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendelt. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A police.hu tájékoztatása szerint a helyszínelés miatt a rendőrség az átjárót lezárta, ezért a rendőrök az Elek irányából közlekedőket visszafordítják a település felé, míg a Lőkösháza felől érkezőket Kevermes irányába terelik.

A rendőrség az átjáróban a teljes útlezárást vasárnap 11 óra 15 perckor feloldotta, a forgalom egy sávon megindult. A baleset körülményeit és okát a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség a félpályás útlezárást feloldotta, a forgalom 13 óra 20 perctől mindkét sávon zavartalan.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek