Tűzoltásvezetői továbbképzést tartott az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség beavatkozó tűzoltásvezetők számára szerdán.

A csarnokszerkezetekben keletkezett tűzesetek megelőzésére és azok oltására fektették a hangsúlyt az előadók. A megjelenteket a kirendeltség vezetője köszöntötte, ezt követően bevezetésképpen a tűzoltásvezetők előadásokat tekintettek meg a tavalyi év beavatkozásairól, majd a most nagyon aktuális erdőtüzek és szabadtéri tűzesetek oltásának módszereiről – tájékoztatta a Heolt Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hozzátette, ezt követően a nap fő témáját a csarnokszerkezetek tűzoltását Sas Dániel tű. alezredes, tűzoltósági felügyelő bontotta ki, elemezve korábbi beavatkozásokat és azok tanulságait is. Ismertette, hogy a hasonló eseteknél milyen főbb mozzanatai és veszélyei vannak az oltásnak a beavatkozó állományra nézve. A felügyelő elmondta, hogy a képzés rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen több tűzoltásvezető kolléga is megismerkedett a csarnokszerkezetek felépítésével, illetve az tűzoltáshoz használt speciális felszereléssekkel, eszközökkel.