A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki 2019 novemberében Bőcsön elütött egy kerékpárost.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nő a reggeli órákban Hernádkak irányába közlekedett autójával, amikor a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult és így nem észlelte az előtte, vele azonos irányban, kivilágítatlan kerékpárral haladó sértettet, akit a jármű jobb első részével elütött. A baleset következtében az autó szélvédője megsérült és jobb oldali visszapillantó tükre is letört. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott – bár észlelte az ütközést – a helyszínen nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhaladt.

A bíróság a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.  Enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, kifogástalan közlekedési előéletét és azt, hogy a sértett kerékpárja nem volt kivilágítva, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott többes KRESZ szabályszegését.

A vádlott és védője a tényállás téves megállapítása, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében is fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - közölte a Miskolci Törvényszék.