Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Teljes terjedelmében égett egy dízel üzemű személygépkocsi tegnap a balkányi Petőfi utcában, egy lakóház udvarán. A helyi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Öt köbméternyi kommunális hulladék égett az ibrányi Béke utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Lerakódott korom izzott egy záhonyi három szintes társasház kéményében tegnap este. Az érintett téglaépítésű kéményre egy első emeleti lakás vegyes tüzelésű kazánja volt bekötve. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Személyi sérülés, tűz-továbbterjedés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Több nagy méretű fa ága hasadt le a nyírlövői óvoda udvarán tegnap. A kisvárdai hivatásos tűzoltók létrás járművel, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy szemétszállító tehergépkocsi akadt el egy záhonyi földúton csütörtök délelőtt. A forgalmi akadályt képező járművet vontatókötél, önkormányzati erőgép és kéziszerszámok segítségével vontattak ki a helyi hivatásos tűzoltók.

Két parkoló gépjárműnek ütközött egy személygépkocsi csütörtök napközben a nyíregyházi Kert utca és a Szántó Kovács János utca találkozásának közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót. Személyi sérülés nem történt.