A Hajdú 5-ös választókerület 13 településének 41 civil szervezete kapott Államtitkári Elismerő Okleveleket Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól péntek este Hajdúszoboszlón, a helyi művelődési házban.

Czeglédi Gyula polgármester köszöntőjében méltatta a civil szervezeteket és munkájukat, mely úgy véli, átsegít bennünket a nehézségeken.

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője a közösségépítést hangsúlyozta, de nem szeretnék, ha csak egy-egy településen, elszeparáltan tennék ezt. A cél, hogy a térségben egymást segítve, egymástól tanulva alakuljon ki egy nagy közösség. Vallja, a kultúra összeköti a szervezeteket, de megeshet, hogy nem mindenki ismeri a másik munkáját. A képviselő úgy véli, az egyesületek ereje abban is rejlik, hogy a pandémia idején ők voltak azok, akik szórakoztatták a helyieket, amikor az már lehetséges volt. Ezt elismervén kereste meg a kultúráért felelős államtitkárt, hogy látogassa meg azokat a szervezeteket, akik a legmagasabb szinten tevékenykedtek, és a bajban is össze tudtunk fogni.

Fekete Péter most sem jött üres kézzel, Hajdúszoboszlóra a '48-as forradalom hivatalos zászlójának másolatát hozta el. Most sem véletlenül esett a választása erre a tárgyra: Petőfi Sándort és szellemét idézi meg. Hajdúszoboszlón is elindult a Petőfi Klub, az államtitkár hisz abban, hogy ahogyan Petőfi hatni tudott az akkori fiatalokra, akik harcba indultak vele, úgy a helyiek munkája is megváltoztathatja a fiatalok életét, mindennapjait.

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány különböző szakaszaiban a kulturális élet szereplőire nagy feladat hárult a lelki egyensúly megtartása érdekében. Vallja, a járvány utáni élet újraindításának motorja a kultúra volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek