A Mezőberényben megrendezett megmérettetésen csapatban és egyéniben is a szarvasi polgárőrök nyújtottak a legjobb teljesítményt.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság szombaton rendezte meg a XVIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét Mezőberényben - olvasható a rendőrség közleményében. A versenyzőket Ladányi Zoltán r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte.

Elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök, tesztet töltöttek, és ügyességi pályán is bizonyíthattak.

Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját és a versenyen nyújtott teljesítményüket.

A legeredményesebb, a Szarvasi Rendőrkapitányság Tusjak Tamás, Pljesovszki János, Bere István és Jansik István összeállítású polgárőr csapata volt. A második helyen a Békési Rendőrkapitányság polgárőrei végeztek, csapatuk tagjai: Gál Ferenc, Varga Krisztián László, Pikó Gábor és Nemes Márton.

A harmadik helyezett pedig a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság polgárőr csapata lett. A versenyzők: Varga Mihály, Fülöp Attila, Kecskés Sándor és Kovácsné Varga Anikó.

Az egyéni összetett verseny első és második helyezettje is a Szarvasi Rendőrkapitányság összeállításában versenyző polgárőrök közül került ki, Pljesovszki János és Tusjak Tamás személyében. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Nemes Márton, a Mezőberényi Polgárőr Egyesület tagja állhatott.

A szeptember 24-én, Budapesten megrendezésre kerülő XVIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Pljesovszki János és Tusjak Tamás képviselheti Békés megyét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek