A megyei és a mezőtúri bűnmegelőzők Drogprevenciós Napon vettek részt.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Mezőtúri Rendőrkapitányság prevenciós munkatársai tevékenyen részt vettek a FICSAK Mezőtúr Alapítvány által – a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával – megvalósított Drogprevenciós Napon március 4-én a délelőtti órákban – olvasható a police.hu-n.

A szervezők a programot 6-12. osztályos mezőtúri diákoknak rendezték meg. A helyi sportcsarnok zsúfolásig megtelt a tanulókkal, közel 1000 általános és középiskolás figyelte érdeklődve az előadásokat. Kiss Ferenc rendőr alezredes, a Mezőtúri Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a diáksereget, majd Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője vette át a szót. Előadásában szót ejtett a droghasználat veszélyeiről, a kábítószerek egészségre gyakorolt káros hatásairól, az általuk okozott elváltozásokról valamint a fogyasztás és terjesztés büntetőjogi következményeiről. Ezt követően Dr. Zacher Gábor főorvos, oxyológus tartott színvonalas előadást a diákoknak „Mennyire tudsz nemet mondani?” címmel.

A prevenciós nap végén a diákok csoportokban sorakoztak a „Legyél Te is rendőr!” toborzó standjánál. Itt a fiatalok próbára tehették az előadáson megszerzett tudásukat, totót és keresztrejtvényt tölthettek ki, amelyet még nem késő beküldeni, hiszen március 24-ig várják a megfejtéseket a megyei bűnmegelőzők.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek