Egy kecskeméti férfi egy aranyláncot tépett ki idős áldozata nyakából, de nem sokáig örülhetett zsákmányának, mivel rövid időn belül rendőrkézre került.


Egy 68 éves kétségbeesett asszony telefonált a rendőrségre 2022. március 29-én délután fél három körül azért, mert percekkel korábban kifosztották. Az idős áldozat elmondta, hogy az Akadémia körúton megszólította egy ismeretlen férfi, aki hirtelen kitépte az aranyláncot a nyakából, és egy citromsárga kerékpárral elhajtott – írja a police.hu.

A kecskeméti nyomozók egy másik ügyben éppen a városban nyomoztak, ezért amikor tudomást szereztek a történtekről, tevékenységüket félbeszakítva azonnal a helyszínre siettek. Néhány perc múlva már a sértettet nyugtatták, aki meglehetősen jó személyleírást adott támadójáról.

Az ismeretlen elkövetőt a zsaruk forrónyomon kezdték keresni, és egy külterületi, tanyás részen rá is bukkantak. A tettes megpróbált a rendőrök elől a kerékpárral meglógni, ami rövid időre sikerült, de a detektívek a közrendvédelmi osztályának járőrei segítségével hajtóvadászatot indítottak a férfi után. A kifosztás bűntettével megalapozottan gyanúsítható D. Béla kecskeméti lakost közös erővel 17 óra 25 perckor megtalálták, elfogták és őrizetbe vették.

Az 51 éves gyanúsított ruházatából a sértett nyaklánca is előkerült, így az értékes tárgyat visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek