A Keleti pályaudvarról Egerbe 17 órakor elindult 556-os számú Agria InterRégió vonat Ludas és Nagyút között elgázolt egy embert.

Vonat utasainak segítettek a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a Heves megyei Ludas külterületén péntek este - írja a Heves Megyei Katasztrófavédelem.

Mint írják, a szerelvény elgázolt egy embert, ezért nem tudott továbbmenni. Mintegy százan utaztak rajta. Ők az egység közreműködésével szálltak át az értük küldött mentesítő vonatra.

A Mávinform közlése szerint, az utasokat a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével átszállítják a Keleti pályaudvarról Egerbe tartó 558-as számú Agria InterRégió vonatra. A helyszínelés ideje alatt a vonatok a két állomás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek. A Budapest–Miskolc vonalon 15-20 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.

A baleset következménye, hogy az 556-os számú Agria InterRégió (IR) vonat Nagyút és Eger között a mai napon nem közlekedik. Az Egerből a Keleti pályaudvarra 19:02-kor induló 541-es számú Agria IR vonat a teljes útvonalon kimarad a menetrendből. Az utasok Egerből a Keleti pályaudvarra 20:07-kor induló 5501-es számú Agria IR vonattal utazhatnak, a vonat Nagyúton, Ludason, Karácsondon és Adácson is megáll.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek