A nőnek a baleset következtében számos, 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.


A Szolnoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a szolnoki lakhelyű nővel szemben, aki súlyos fokú ittas állapotban vezette személyautóját a 4-es számú főúton, azzal felborult, majd az autóból kizuhant – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az 52 éves nő 2021. szeptember 11-én délután, Törökszentmiklós lakott területén kívül autójával a biztonsági öv használata nélkül Debrecen irányába tartott a 4-es számú főúton, amikor az ittassága miatt, külső forgalmi ok nélkül lehajtott a belső sáv bal oldali szalagkorlátja melletti területre, melyet követően a személygépkocsit hirtelen jobbra kormányozta. Ezután a személyautóval a külső sávon és a jobboldali útpadkán keresztül az árokba hajtott, ott a autóját a hosszanti tengelye mentén átfordult, a nő pedig abból kizuhanva, az árok melletti füves részre esett.

A nőnek a baleset következtében számos, 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, így eltört az orrcsontja, mindkét oldalon bordái, ágyéki csigolyája, valamint több helyen megsérült a feje, füle.

Az ügyészség a korábban már ittas járművezetés miatt büntetett nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és  pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével –  hoz majd döntést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek