Vádat emelt az ügyészség egy 57 éves legéndi férfival szemben, miután az husánggal akarta rendezni az egyik szomszédjával fennálló vitáját. Az illető a biciklijével próbálta kivédeni a férfi ütéseit...


A Nógrád Megyei Főügyészség kedd délelőtti közleménye szerint a legéndi férfi és fia tavaly júliusban a házuk tetejét javította, miközben kutyájuk kiszökött az utcára. A szomszéd épp arra biciklizett és közben saját kutyáját vezette pórázon, amikor a kiszabadult kutya nekik támadt, emiatt pedig a szomszéd elesett a biciklivel. A történtek miatt számon kérte a férfi fiát, ebből pedig vita kerekedett.

Az apa megunta a vitatkozást, és magához kapott egy 50 centiméter hosszú husángot, amivel aztán többször fejbe ütötte a szomszédját. A férfi maga elé tartotta a biciklijét, hogy megpróbálja kivédeni az ütéseket. Az ügyészségi közleményből kiderült, hogy a szomszéd könnyű sérüléseket szenvedett a verekedés hevében, ám az, hogy nem lettek súlyosak a sérülései, pusztán csak a véletlenen múlott.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a támadóval szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, és indítványozták a pénzbüntetés kiszabását, valamint azt, hogy a bíróság a husángot is kobozza el a támadótól.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek