A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki idős édesapját bántalmazta.

A munkahellyel nem rendelkező, alkoholfüggőségben szenvedő férfi idős szüleivel él együtt egy békéscsabai ingatlanban. 2021. december 3-án a déli órákban az ittas állapotban lévő férfit édesanyja kérdőre vonta italozó életmódja miatt.

A számonkéréstől a terhelt haragra gerjedt és szidalmazta anyját, valamint a cselekmény idején 85. életévében járó, krónikus betegségekkel küzdő apját.

Ennek során kivette anyja kezéből a járóbotot és azzal fenyegetőleg hadonászott, majd a házastársa védelmére kelő édesapját a vállainál fogva az ajtónak nyomta, és egy alkalommal lefejelte; a sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérülést szenvedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek